Veganiški blynai be glitimo

Veganiški blynai be glitimo

Veganiški blynai be glitimo

Blynai be nuodėmės. Be pieno, kiaušinių ir net be glitimo. Bananas jiems suteikia malonią ir minkštą tekstūrą, o kviečius pakeičia graži grikių ir rudųjų ryžių miltų proporcija. Jusime kvapnų duonos prieskonį, tačiau jis visai pranyksta kokosų grietinėlės ir rūgščių uogų pataluose. Jei ryte gaminsite šiuos gardžiuosius, grietinėlę galite pasiruošti jau iš vakaro. Ja perteptas šių blynų bokštas namiškius išvers iš kojų!

Reikės (iškepsite apie 5 keptuves):
1 stiklinė nekepintų grikių kruopų, sumaltų į miltus (galite naudoti jau sumaltus)
½ stiklinės rudųjų ryžių miltų
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
¼ šaukštelio cinamono
1,5 stiklinės migdolų pieno
2 šaukšteliai klevų sirupo
½ šaukštelio vanilės ekstrakto (arba pagal skonį)
2 smulkiai pjaustyti bananai

Kaip gaminti:
1. Jei patys malsite grikių kruopas, naudokite ypatingai galingą maišytuvą arba kavamalę. Grikių miltus ir kitus sausus produktus – ryžių miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną – suberkite į didelį indą.
2. Kitame inde sumaišykite migdolų pieną, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą. Viską supilkite į sausų produktų indą ir gerai išsukite.
3. Įmaišykite smulkiai pjaustytus bananus, dar kartą atsargiai išmaišykite ir kepkite. Blynus apverskite tuomet, kai pamatysite burbuliukus.
4. Ypatingai skanu su kokosų grietinėle ir rūgštokomis uogomis.

Receptas iš tinklaraščio „Pati sau“

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui