4 asmenims reikės:
salotų pagrindiniai ingredientai:
1 stiklinės bolivinių balandų (kynva) kruopų,
1/2 raudonojo svogūno, supjaustyto labai smulkiais kubeliais,
1 morkos, supjaustytos smulkiais šiaudeliais arba sutarkuotos stambia tarka,
1/3 stiklinės šaldytų žirnelių, labai trumpai apvirtų pasūdytame vandenyje ir tuoj pat perlietų lediniu vandeniu, kad išliktų žali,
1/2 pakelio feta sūrio, supjaustyto kubeliais,
saujelės šviežių petražolių, saujelės mėtų lapelių, saujelės kalendros lapelių, susmulkintų;
pasirinktinai (arba ką turite šaldytuve):
geltonos arba raudonos saldžiosios paprikos, supjaustytos smulkiais gabaliukais,
konservuotų kukurūzų, nusausintų,
saulėje džiovintų pomidorų, perpjautų į 2-4 dalis priklausomai nuo jų dydžio,
ridikėlių, supjaustytų plonomis riekelėmis arba šiaudeliais,
gargžgarsčių (rucola);
salotų padažui:
1 česnako skiltelės, labai smulkiai supjaustytos arba sutrintos,
1/2 šaukšto švelnių garstyčių,
1 šaukšto citrinų sulčių,
1 šaukšto medaus arba klevų sirupo,
1 šaukštelio sojų padažo,
dosnaus šlako alyvuogių aliejaus,
grūstų pipirų.
Bolivinių balandų kruopas gerai nuplaukite ir išvirkite 2 stiklinėse pasūdyto vandens. Kruopos išvirs maždaug per 12-15 minučių, visas vanduo bus susigėręs, o košė primins mažytes spyruokles. Atvėsinkite išvirtas kruopas, kaskart pakedendami švelniai šakute.
Kruopas sumaišykite su kitais ingredientais, kuriuos turite ar pasirinkote. Kuo daugiau spalvų, tuo gražesnis (ir skanesnis) patiekalas bus! Pačioje pabaigoje įmaišykite kapotus žalumynus (mėtos padarys šioms salotoms stebuklą, pamatysite!) ir prieš pat patiekiant užpilkite padažu, gerai viską išmaišykite. Skanaus!