3–4 porcijoms:
1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite smulkiai supjaustytus šalotinius svogūnus. Maišydami pakepinkite apie 3 minutes, kol svogūnai taps auksinės spalvos.
2. Suberkite arborio ryžius, druską, pipirus ir maišydami pakepinkite 2 minutes.
3. Palaipsniui supilkite baltąjį vyną ir maišydami virkite ant silpnos ugnies.
4. Kai visas vynas išgaruos, palaipsniui supilkite sultinį ir maišydami virkite apie 20-30 min.
5. Pabaigoje suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite.
6. Patiekite su šviežiomis žolelėmis, petražolėmis arba laiškiniais česnakais.
Receptas: Agate Vanuška-Andruce
Stilius: Dagnija Vaivode
Nuotrauka: Anete Rudmieze