Klasikinis rizotas

Klasikinis rizotas

Klasikinis rizotas

3–4 porcijoms:

  • 200 g arborio ryžių
  • 200 ml sauso baltojo vyno
  • 400 ml vištienos arba daržovių sultinio
  • 100 g sviesto
  • 150 g šalotinių svogūnų
  • 100 g parmezano
  • ½ a. š. druskos
  • ½ a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • laiškinių česnakų arba šviežių petražolių patiekimui

1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite smulkiai supjaustytus šalotinius svogūnus. Maišydami pakepinkite apie 3 minutes, kol svogūnai taps auksinės spalvos.
2. Suberkite arborio ryžius, druską, pipirus ir maišydami pakepinkite 2 minutes.
3. Palaipsniui supilkite baltąjį vyną ir maišydami virkite ant silpnos ugnies.
4. Kai visas vynas išgaruos, palaipsniui supilkite sultinį ir maišydami virkite apie 20-30 min.
5. Pabaigoje suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite.
6. Patiekite su šviežiomis žolelėmis, petražolėmis arba laiškiniais česnakais.

Receptas: Agate Vanuška-Andruce
Stilius: Dagnija Vaivode
Nuotrauka: Anete Rudmieze

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui