KETO saldainiai „Sniego  gniūžtė“

KETO saldainiai „Sniego gniūžtė“

KETO saldainiai „Sniego  gniūžtė“

A ingredientai:

  • 100 g kokosų drožlių;
  • 50 g eritritolio miltelių;
  • 120 g anakardžių riešutų; 
  • 2 žaliųjų citrinų nutarkuotų žievelių. 

B ingredientai:

  • 70 g žaliųjų citrinų sulčių (2 vnt.); 
  • 60 g lydyto kokosų aliejaus. 

Apvolioti pasirinktinai: smulkintų pistacijų ar kepintų lazdynų riešutų, kokosų drožlių ar smulkintų ožerškių (goji) uogų, gali būti ir aguonos. 

EIGA:

  1. 1. Plakiklio indą statykite ant svarstyklių ir dėkite visus A ingredientus. Sumalkite kuo smulkiau, kol peiliai pradės suktis tuščia eiga. 
  2. 2. Supilkite skystus B ingredientus į plakiklį ir dar kartą permalkite iki vientisos košelės.

FORMAVIMAS:

  1. Gautą masę iškrėskite į indelį ir laikykite šaldytuve, kol kokosų sviestas pradės stingti ir bus galima formuoti rutuliukus. Aš dėžutę dedu 10 min. į šaldiklį, ir procesas pagreitėja... 
  2. Išėmę susitingusią masę, formuokite nedidelius graikinio riešuto ar dar mažesnius rutuliukus ir iš karto apvoliokite pasirinktuose pabarstukuose. 

Saldainius šaldytuve galite laikyti 2–3 savaites. 

PASTABA: Jei neturite eritritolio miltelių, galimi du keliai: susimalti eritritolį ir visada turėti smulkios konsistencijos, kuri tiks ledams, padažams, saldainiams ir nesijaus grūdelių, arba naudoti steviją. 
 

Receptas iš Ritos Šilenskienės knygos „Keto meniu“.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui