KETO saldainiai „Sniego gniūžtė“
A ingredientai:
- 100 g kokosų drožlių;
- 50 g eritritolio miltelių;
- 120 g anakardžių riešutų;
- 2 žaliųjų citrinų nutarkuotų žievelių.
B ingredientai:
- 70 g žaliųjų citrinų sulčių (2 vnt.);
- 60 g lydyto kokosų aliejaus.
Apvolioti pasirinktinai: smulkintų pistacijų ar kepintų lazdynų riešutų, kokosų drožlių ar smulkintų ožerškių (goji) uogų, gali būti ir aguonos.
EIGA:
- 1. Plakiklio indą statykite ant svarstyklių ir dėkite visus A ingredientus. Sumalkite kuo smulkiau, kol peiliai pradės suktis tuščia eiga.
- 2. Supilkite skystus B ingredientus į plakiklį ir dar kartą permalkite iki vientisos košelės.
FORMAVIMAS:
- Gautą masę iškrėskite į indelį ir laikykite šaldytuve, kol kokosų sviestas pradės stingti ir bus galima formuoti rutuliukus. Aš dėžutę dedu 10 min. į šaldiklį, ir procesas pagreitėja...
- Išėmę susitingusią masę, formuokite nedidelius graikinio riešuto ar dar mažesnius rutuliukus ir iš karto apvoliokite pasirinktuose pabarstukuose.
Saldainius šaldytuve galite laikyti 2–3 savaites.
PASTABA: Jei neturite eritritolio miltelių, galimi du keliai: susimalti eritritolį ir visada turėti smulkios konsistencijos, kuri tiks ledams, padažams, saldainiams ir nesijaus grūdelių, arba naudoti steviją.
Receptas iš Ritos Šilenskienės knygos „Keto meniu“.