7-10 porcijoms reikės
1. Nedideliame dubenyje sumaišykite prieskonius su vandeniu ir miltais.
2. Laikydami už uodegos kiekvieną krevetę merkite į vandens ir miltų mišinį, tada apvoliokite kokoso drožlėse ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar padėklo.
3. Įdėkite į šaldiklį ir palikite jame 20 minučių.
4. Tuo tarpu paruoškite likusius ingredientus ir įkaitinkite aliejų iki maždaug 210ºC temperatūros.
5. Krevetes po vieną dėkite į karštą aliejų, bet neperpildykite pasirinkto indo.
6. Kepkite krevetes maždaug 1-2 minutes arba tol, kol jos taps auksinės rudos spalvos.
7. Iškeptas krevetes dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad jis sugertų aliejaus perteklių.
8. Ant serviravimo indo išdėliokite salotų lapus, ant jų uždėkite korėjietiškų morkų, tuomet ant kiekvieno lapelio uždėkite po 2 krevetes ir užpilkite Biona Sweet chili padažo.
Receptas: Agate Vanuška-Andruce.
Stilius: Līva Kārkle-Upeniece.
Nuotrauka: Maris Kiseliovas.