Keptos krevetės kokoso drožlėse

Keptos krevetės kokoso drožlėse

Keptos krevetės kokoso drožlėse

7-10 porcijoms reikės

  • 15-20 tigrinių krevečių su uodegomis;
  • 1 a. š. druskos;
  • 1 a. š. paprikos miltelių;
  • ½ a. š. česnako miltelių;
  • 200 g kokoso drožlių;
  • 200 g miltų;
  • 250 g vandens;
  • 700-1000 ml aliejaus kepimui;
  • 10 salotų lapų (romaninių, raudonųjų);
  • 100 g korėjietiškų morkų;
  • Biona Sweet čili padažo;
  • žaliosios citrinos pagardinimui.

1. Nedideliame dubenyje sumaišykite prieskonius su vandeniu ir miltais.
2. Laikydami už uodegos kiekvieną krevetę merkite į vandens ir miltų mišinį, tada apvoliokite kokoso drožlėse ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar padėklo.
3. Įdėkite į šaldiklį ir palikite jame 20 minučių.
4. Tuo tarpu paruoškite likusius ingredientus ir įkaitinkite aliejų iki maždaug 210ºC temperatūros.
5. Krevetes po vieną dėkite į karštą aliejų, bet neperpildykite pasirinkto indo.
6. Kepkite krevetes maždaug 1-2 minutes arba tol, kol jos taps auksinės rudos spalvos.
7. Iškeptas krevetes dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad jis sugertų aliejaus perteklių.
8. Ant serviravimo indo išdėliokite salotų lapus, ant jų uždėkite korėjietiškų morkų, tuomet ant kiekvieno lapelio uždėkite po 2 krevetes ir užpilkite Biona Sweet chili padažo.

Receptas: Agate Vanuška-Andruce.
Stilius: Līva Kārkle-Upeniece.
Nuotrauka: Maris Kiseliovas.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui