Kviečiame atrasti saulėtos Italijos skonius ir pasimėgauti šviežiu alyvuogių aliejumi – namie nesudėtingai išsikepkite itališką duoną Focaccia.
Reikės:
2 stiklinių itališkų miltų (tipo 0)
1 a. š. sausų mielių
1 a. š. druskos
1 stiklinės šilto vandens
sviesto
alyvuogių aliejaus
džiovintų rozmarinų
stambios jūros druskos
alyvuogių ar džiovintų pomidorų (nebūtinai)
1. Iš vakaro sumaišykite miltus, mieles ir druską, suberkite juos į šiltą vandenį, išmaišykite su mentele. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį.
2. Paruoštą tešlą iš šaldytuvo išimkite likus 2-3 val. iki kepimo. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir gausiai pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Įklokite tešlą į kepimo skardą, išsklaidykite pirštais, padarykite įdubimus bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Palikite 2-3 val. pakilti.
3. Prieš kepimą apibarstykite stambia jūros druska, rozmarinais, galite pagardinti alyvuogėmis ar džiovintais pomidorais. Kepkite 30-40 min., iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje.
Nuotrauka @itsmevelina.