Grikių vafliai (be glitimo)
10 vienetų pagaminti Jums reikės:
- 300 g augalinio pieno;
- 80 g kokosų aliejaus;
- 2 kiaušinių;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 220 g Bauckhof ekologiškų grikių miltų;
- žiupsnelis druskos;
- 50 g Rapunzel ekologiškų džiovintų maltų datulių.
Pagardinimui:
- Rapunzel ekologiška kokosų ir migdolų tyrė su datulėmis;
- Biona ekologiškas ryžių sirupas;
- uogienė;
- uogos ir vaisiai (nebūtina);
Paruošimas:
- 1. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus - miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Įpilkite pieno, lydyto kokosų aliejaus ir kiaušinių.
- 2. Viską išmaišykite ir leiskite masei išbrinkti. Rekomenduojame tešlą nakčiai palikti šaldytuve.
- 3. Tešlos turinį kepkite įkaitintoje vaflinėje keptuvėje. Patiekite su kokosų ir migdolų tyrele, uogiene ir vaisiais.
Receptas: Anna Panna.
Stilius: Baiba Prindule-Rence.
Nuotrauka: Maris Kiseliovas.