BANH XEO Vietnamietiško stiliaus ryžių blyneliai su kiauliena ir krevetėmis

BANH XEO Vietnamietiško stiliaus ryžių blyneliai su kiauliena ir krevetėmis

BANH XEO Vietnamietiško stiliaus ryžių blyneliai su kiauliena ir krevetėmis

2–4 porcijoms:

BLYNŲ TEŠLAI :

  • 120 g viso grūdo ryžių miltų
  • 50 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • 300 ml vandens
  • 200 ml kokosų pieno
  • 1 a. š. druskos

ĮDARUI:

  • 200 g krevečių
  • 200 g kiaulienos sprandinės arba šoninės
  • ½ a. š. druskos
  • 1 saldžiojo svogūno
  • 100 g bambuko ūglių
  • 2 skiltelių česnako
  • salotų lapų
  • 50 g svogūnų laiškų
  • 50 g ridikėlių
  • 10 g šviežių mėtų
  • 50 ml aliejaus kepimui

PADAŽUI:

  • 50 ml ryžių vyno Mirin
  • 50 ml sojų padažo
  • 1 valgomojo šaukšto ryžių acto
  1. 1. Visus tešlos ingredientus sumaišykite dubenyje su šluotele.

  2. 2. Supjaustykite kiaulieną gabaliukais, pagardinkite druska ir sudėkite į dubenį kartu su krevetėmis, griežinėliais supjaustytais saldžiaisiais svogūnais, bambukų ūgliais ir tarkuotu arba susmulkintu česnaku.

  3. 3. Įkaitinkite blynų keptuvę su trupučiu aliejaus, apkepkite ⅙ įdaro. Kepkite 2 minutes.

  4. 4. Į keptuvę supilkite ⅙ blynų tešlos, iš pradžių pamaišydami, ir kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

  5. 5. Kiekvieną blyną įdarykite salotų lapais, svogūnų laiškais ir šviežiais ridikėliais, sudėkite įdarą ir perlenkite per pusę.

  6. 6. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite ryžių vyną, sojų padažą ir ryžių actą.

  7. 7. Paruošti blynai patiekiami su padažu.

  8.  

  9. Receptas: Agate Vanuška-Andruce
  10. Stilius: Dagnija Vaivode
  11. Nuotrauka: Anete Rudmieze

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui