„Alce Nero“ ekologiški speltų sausainiai su šokolado gabaliukais yra trapūs ir gardūs, puikiai tinka kaip maistingas užkandis. Pagaminti iš Italijoje auginamų speltų grūdų. Skaidulinių medžiagų šaltinis.
Sertifikuotas ekologiškas produktas.
Sertifikato nr. žr. ant pakuotės.
„Alce Nero“ – italų įmonė, dirbanti nuo 1978 metų, vienijanti daugiau nei tūkstantį ekologiškų ūkių Italijoje ir kitose šalyse. Logotipas – raitelis, keliaujantis priešinga kryptimi, nešantis žinią nepaisant sienų, kalbantis apie naują požiūrį. Taip ir įmonė nuo įkūrimo pradžios siekia išlaisvinti žemę nuo taršos, išsaugoti biologinę įvairovę, eiti prieš masinę gamybą.
„Alce Nero“ ekologiški makaronai, pomidorų tyrės, sausainiai su extra virgin alyvuogių aliejumi ir kiti Italija kvepiantys produktai. Pagrindiniai ingredientai yra iš geriausių Italijos žemės ūkio regionų, pvz., kietieji kviečiai auginami šešiuose pietų regionuose, pomidorai (pastoms ir padažams) auginami derlingose Emilia Romagna regiono žemėse.
„Alce Nero“ šviežius vaisius ir daržoves tiekia „Brio“ – viena svarbiausių Italijos įmonių, parduodančių ekologiškus vaisius ir daržoves. Ji buvo įkurta 1993 metais ir priklauso Verona provincijos ekologinio ūkininkavimo kooperatyvui „Cooperativa La Primavera“. „Brio“ asortimentą sudaro vietinių ekologinių ūkių išauginta produkcija. Kiekvienas ūkis įsikūręs skirtingoje Italijos vietoje – ten, kur tinkamiausias klimatas ir dirvožemis atitinkamai produkcijai išauginti. Didžiausias dėmesys skiriamas kokybės išsaugojimui. Siekiant įsitikinti, kad produktas yra saugus ir jame nėra cheminių medžiagų likučių, tyrimai atliekami du kartus – auginimo metu ir po derliaus nuėmimo.
Sudedamiosios dalys: speltų miltai* 53%, cukranendrių cukrus*, šokolado gabaliukai 14% (cukranendrių cukrus*, kakavos masė*, kakavos aliejus*, emulsiklis: saulėgrąžų lecitinas*), extra virgin alyvuogių aliejus* 13%, ryžių sirupas*, medus*, lazdynų riešutų pasta*, tešlos kildinimo medžiagos: amonio karbonatas, natrio karbonatas; druska.
* – iš ekologinių ūkių.
Sudėtyje gali būti kitų javų turinčių glitimo, pieno, kiaušinių, riešutų bei sojų pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 2003 kJ/477 kcal: riebalų 21 g (iš kurių sočiųjų 5.8 g), angliavandenių 63 g (iš kurių cukrų 26 g), skaidulinių medžiagų 3.0 g, baltymų 7.4 g, druskos 0.40 g.