„Sveikatos sauja“ šaltalankių tyrė su imbieru pagaminta iš sumaltų šaltalankių uogų ir pagardinta maltu imbieru. Švelnaus, gaivaus skonio. Rekomenduojama vartoti kaip karštą arba šaltą arbatą. Šaltą arbata labai skanu papildomai pagardinti šviežios mėtos lapeliais ir ledo kubeliais.
Paruošimo būdas: Į 150 ml (1 puodelis) karšto ar šalto vandens įpilti 35 g (2 šaukštus) tyrės ir išmaišyti.
Stikliniame butelyje su užsukamu dangteliu. Prieš vartojimą suplakti. Atidarius laikyti šaltai, suvartoti per 30 dienų.
„Sveikatos sauja“ gamina rankų darbo lietuviškus šaltalankių produktus. Šios įmonės istorija prasidėjo 2010 metais, pasinaudojus jaunojo ūkininko programa „Ekologiškų šaltalankių auginimas“. Toli nuo užterštos miesto aplinkos, ežerų ir miškų apsuptyje, Molėtų rajone buvo pasodinti pirmieji 25 ha šaltalankių sodinukų, kurie laikui bėgant išsiplėtė iki 80 ha. Pirmasis tikras derlius buvo gautas tik praėjus 5 metams.
Sudedamosios dalys: cukrus, šaltalankių tyrė (50%), maltas imbieras (0.3%).
Maistinė vertė (100 g) – 972 kJ/ 230 kcal: riebalų 2.3 g (iš jų sočiųjų 1 g), angliavandenių 53 g (iš jų cukrų 44.1 g), skaidulinių medžiagų 3.09 g, baltymų 0.8 g, druskos <0.3 g.