Rūšinė ekologiška kakava „Udzungwa Tanzania“.
Udzungwa kakava auginama smulkių ūkininkų derlingame Kilombero slėnyje, Tanzanijoje – regione, kuris anksčiau buvo žinomas dėl masinės kakavos gamybos, o dabar tampa pavyzdžiu, kaip galima kurti tvarią vertę Afrikoje. Įsigydami šią kakavą, ne tik remiate vietinius ūkininkus, bet ir prisidedate prie Tanzanijos atogrąžų miškų apsaugos bei aukštos kokybės kakavos auginimo skatinimo. Kakavos medžiai auga biologinei įvairovei palankiose agroforesterijos sistemose, kurios suteikia prieglobstį paukščiams ir kitiems gyvūnams bei padeda išsaugoti gamtą ateities kartoms.
Kakava turi iki 80 % mažiau kofeino nei kava. Ji švelniai žadina ir padeda susikaupti dėl natūralaus stimuliatoriaus – teobromino. Todėl nepatirsi širdies permušimų, prakaitavimo ar streso, kaip vartodamas kavą. Puikus rytinis ritualas!
Skonio natos: apelsinų, irisų, skrudintų lazdynų riešutų. Be pridėto cukraus. Užtenka 35 porcijoms. Tinka veganams.
Paruošimas (1 dideliam puodeliui).
1. Pradėkite nuo 100 ml šalto skysčio (rekomenduojame baristos tipo augalinį gėrimą) ąsotyje.
2. Įpilkite 200 ml verdančio karšto vandens, kad pasiektumėte idealią temperatūrą.
3. Į skystį įdėkite 7-10 kakavos gabalėlių (10-15 g).
4. Jeigu norite, galite pagardinti prieskoniais, tokiais kaip cinamonas, aitrioji paprika arba vanilė.
5. Plakite naudodami rankinį pieno plakiklį, kol mišinys taps tirštas ir kreminis.
6. Mėgaukitės!
Moruga – tai mažas kaimelis Trinidade ir Tobage. Pirmąjį tikrą gryną kakavos puodelį „Moruga Cacao“ įkūrėjas Jonas paragavo būtent iš Morugos. Sužavėtas šio išskirtinio skonio, Jonas nusprendė pasidalinti grynos kakavos malonumu su pasauliu ir pradėti atradimų kelionę su „Moruga Cacao“.
„Moruga Cacao“ siekia atrasti ir išsaugoti įvairių specialių kakavos veislių įvairovę. Tai darydami, jie sutelkia dėmesį į tvarumą ir skaidrumą per visą tiekimo grandinę.
Sudedamosios dalys: ekologiška kakavos masė 100%.
Maistinė vertė (100 g) – 2539 kJ/616 kcal: riebalų 55 g (iš jų sočiųjų 34 g), angliavandenių 9 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 11 g, druskos 0.03 g.