„Moruga Cacao“ ekologiška ceremoninė kakava „Chuncho Peru“.
„Chuncho“ – tai reta kakavos rūšis, kuri auga po senovine Maču Pikču tvirtove, aukštai Peru Anduose. Tai viena švelniausių kakavos pupelių pasaulyje, su subtiliais raudonųjų uogų ir ryškiais gėlių kvapais. Be to, „Chuncho“ kakavos pupelės pasižymi vienomis aukščiausių natūralaus kakavos sviesto koncentracijų pasaulyje, todėl ši kakava yra neįtikėtinai kreminė.
Ir štai dar vienas įdomus faktas – kai kurie „Chuncho“ medžiai yra daugiau nei 200 metų senumo! Jei ne atkaklūs vietiniai gyventojai, norintys išsaugoti šią itin aromatingą kakavą, ši vertinga rūšis jau būtų išnykusi, palikdama vietą nuobodiems masinės rinkos hibridams, kaip dažnai nutinka kakavos pramonėje.
Skonio natos: sviesto, raudonų vaisių, džiovintų gėlių.
Paruošimas (1 dideliam puodeliui).
1. Pradėkite nuo 100 ml šalto skysčio (rekomenduojame baristos tipo augalinį gėrimą) ąsotyje.
2. Įpilkite 200 ml verdančio karšto vandens, kad pasiektumėte idealią temperatūrą.
3. Į skystį įdėkite 7-10 kakavos gabalėlių (10-15 g).
4. Jeigu norite, galite pagardinti prieskoniais, tokiais kaip cinamonas, aitrioji paprika arba vanilė.
5. Plakite naudodami rankinį pieno plakiklį, kol mišinys taps tirštas ir kreminis.
6. Mėgaukitės!
Be pridėto cukraus
Moruga – tai mažas kaimelis Trinidade ir Tobage. Pirmąjį tikrą gryną kakavos puodelį „Moruga Cacao“ įkūrėjas Jonas paragavo būtent iš Morugos. Sužavėtas šio išskirtinio skonio, Jonas nusprendė pasidalinti grynos kakavos malonumu su pasauliu ir pradėti atradimų kelionę su „Moruga Cacao“.
„Moruga Cacao“ siekia atrasti ir išsaugoti įvairių specialių kakavos veislių įvairovę. Tai darydami, jie sutelkia dėmesį į tvarumą ir skaidrumą per visą tiekimo grandinę.
Sudedamosios dalys: ekologiška kakavos masė 100%.
Maistinė vertė (100 g) – 2539 kJ/616 kcal: riebalų 55 g (iš jų sočiųjų 34 g), angliavandenių 9 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 11 g, druskos 0.03 g.