„Rūgpienių kaimo“ lietuviški rugių sėlenėlių traškučiai su sėklomis. Tai puikus užkandis, nuostabiai derantis su įvairiais pagardais, užtepėlėmis, salotomis, sriuba ar šiaip pakramtyti skanūs be jokių priedų. Be pridėto cukraus (produkto sudėtyje yra natūralių cukrų). Kepami 130ºC temperatūroje, o po to džiovinami.
Sėlenos – tai grūdų luobelės. Maistinės sėlenėlės dažnai yra vadinamos „žarnyno šluota“. Šie rugių sėlenėlių traškučiai paskaninti aliejingomis sėklomis: saulėgrąžų, sezamų, linų. Kartu su kmynais sukuria ypatingą skonį, primena net tradicinę ruginę duoną.
UAB „Mėta“ įmonė yra įkurta 1989 metais. Išaugusi šalia vieno iš pirmųjų Lietuvoje „Mėta“ ekologinio ūkio. Šiandien „Mėta“ kuria plačią aukščiausios kokybės natūralių ir tik Lietuvoje, „Mėta“ įkūrėjų šeimai priklausančioje žemėje, išaugintų ir pagamintų produktų liniją. Dauguma gaminių – ekologiški. Visi maisto produktai kuriami laikantis žodžio, gerbiant save ir savo aplinką bei nuoširdžiai linkint būsimam pirkėjui gero.
Sudedamosios dalys: rugių sėlenos 72%, saulėgrąžų sėklos 11%, sezamų sėklos 6%, kmynai 4%, linų sėmenys 4% valgomoji joduota druska.
Gali būti kiaušinių, pieno pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 1250 kJ/299 kcal: riebalų 14.5 g (iš jų sočiųjų 1.4 g), angliavandenių 26.9 g (iš jų cukrų 0.2 g), baltymų 17.3 g, druskos 1.5 g.