Itališkas kalėdinis pyragas su pistacijų kremu PANETTONE.
Natūraliai raugintas.
Penna broliai – Luca ir Stefano – sukūrė savo konditerijos įmonę „Penna Bakery“, kurią vienija ilgametė patirtis ir aistra puoselėti tradicijas. Luca, konditerijos meistras, nuo mažens padėdavo šeimos restorane, o vėliau, baigęs kulinarijos ir konditerijos mokslus, leidosi tyrinėti pasaulį – Italiją, Londoną, Ameriką. Jį supo sausainiai ir spurgos, tačiau aukščiausios kokybės rauginta konditerija tapo didžiąja jo meile. Po daugybės patirčių ir mokymų, kurie padėjo įvaldyti naujas technikas bei sustiprinti penkis pojūčius virtuvėje, Luca grįžo namo ir pradėjo gaminti pirmuosius Panettone pyragus – skanėstus, kurie sužavėjo visus ragavusius.
Stefano, gurmanas ekonomistas, vaikystėje mėgdavo žaisti buhalterį tėvų restorane, o 2003 metais, baigęs mokyklą, išvyko į Milaną studijuoti verslo administravimo. Intensyvūs studijų metai padėjo jam augti tiek profesiniu, tiek asmeniniu lygmeniu. Vėliau darbai Stefano nuvedė į Niujorką ir Londoną, kur jis dalyvavo dideliuose projektuose, ragavo išskirtinį maistą ir sukaupė vertingos patirties. Tačiau mintis sukurti savo verslą jo niekada neapleido.
Sugrįžę namo, broliai Penna susitiko su nauja motyvacija dirbti kartu – stipresne ir skanesne nei bet kada anksčiau. Taip gimė jų bendras konditerijos projektas „Penna Bakery“, jungiantis šeimos tradicijas, kruopščiai atrinktus ingredientus ir meistriškumą, kad kiekvienas kepinys būtų toks pat autentiškas ir skanus kaip seniau.
Sudedamosios dalys: kvietiniai miltai, sviestas, kiaušiniai, cukrus, natūralus raugas (kvietiniai miltai, vanduo), akacijų medus, pistacijos, druska, vanduo, Taičio burbono vanilė, emulsikliai: riebalų rūgščių mono- ir digliceridai, sojų lecitinas. Glaisto sudedamosios dalys: baltasis šokoladas „Valrhona“ (cukrus, kakavos aliejus, nenugriebto pieno milteliai, sojų lecitinas, natūralus vanilės ekstraktas), vynuogių kauliukų aliejus, baltasis šokoladas.
Sudėtyje gali būti kitų riešutų pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 1501 kJ/357 kcal: riebalų 14.2 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 9.2 g), angliavandenių 49 g (iš kurių cukrų 28 g), skaidulinių medžiagų 1.8 g, baltymų 6.1 g, druskos 0.15 g.