Lietuvos giriose rankomis rinktų ir lėtai džiovintų pušų pumpurų arbatos puodelis sušildys, grąžins jėgas, palengvins kvėpavimą.
Savybės: jauni pušų ūgliai laikomi puikiu antioksidantų šaltiniu, pumpuruose susidarančių eterinių aliejų sudėtyje yra bornilacetato, pinenų, limoneno ir kitų terpenų, laisvųjų alkoholių, dervingos medžiagos boleritino, kartumynų, raugų, vitamino C ir K, karotino, mineralinių medžiagų, dervų.
Fenolinių junginių ir askorbo rūgšties gausa lemia galimą reikšmingą antioksidacinį, antibakterinį ir priešuždegiminį arbatos poveikį.
Arbata skystina bronchų sekretą ir ne tik – skatina atsikosėjimą, šlapimo ir tulžies išsiskyrimą. Tiriamas aktyvuojantis poveikis imunitetui ir protinei veiklai.
Skonis: Švelnus pušies sakų kartumas persipina su natūraliu saldumu. Arbatos gėrimo ritualą lydi malonus miško aromatas.
Paruošimas: Įberkite 3-4 pumpurus į puodelį. Užpilkite ~80 °C vandeniu, palaikykite 5 min.
Gardu su mėta, imbieru, čiobreliu ar citrina.
Gardi meilės sau istorija
Mūsų kultūros dalis – istoriškai prasmingos bekofeinės arbatos ir kavos, tvariai gaminamos iš Lietuvoje subrandintų žiedų, šaknų ir sėklų.
Istorinės šių gėrimų alternatyvos nuo seno gaminamos ir vartojamos mūsų kraštuose, yra daugeliui pažįstamos nuo vaikystės, o dabar eksperimentų dėka įgavusios ir šiuolaikinio skonio.
Autentiškoje Sližių dvaro aplinkoje džiovinama, skrudinama „Dvaro kavų” produkcija kviečia lietuviškomis vaistažolėmis mėgautis gurmaniškai, kurti naujus asmeninius ritualus, atgaivinti ryšį su gamta ir istorija.
BE KOFEINO | VIETINĖ ŽALIAVA IR GAMYBA | SENOJI RECEPTŪRA | RANKŲ DARBO
Sudėtis: paprastosios pušies (Pinus sylvestris L.) pumpurai 100 %.