Lietuviškas autentiškas saldumynas – 2 mėnesius brandintas obuolių sūris. Puikiai tiks ir kasdieniam pasigardžiavimui, ir dovanai, ypač užsieniečiui, kuris bemat nustebs išgirdęs, kad iš obuolių galima pagaminti sūrį! Oi, tirpsta burnoje tas saldžiarūgštis stebuklas.
Nuo obuolio nuskynimo iki antspaudų ant pakuotės uždėjimo – viskas rankomis. Receptas ir virimo metodas – Babytės. Jai priklauso ir kokybiško sūrio virimo paslaptis: „Kad obuolių sūris būtų geriausias, reikia 999 kartus pamaišyt puodą ir 99 dienas sūrį palaikyt pakabintą“. Todėl pirmuosius sūrius ir ragaudavom tik per Kalėdas.
O gi tuom devintukų magija nesibaigia. Atsikandęs sūrio – neskubėk. 9 kartus pakramtyk. Užsimerk. Neryk. 9 sekundes burnoj palaikyk. Sklindantis saldžiarūgštis skonis nuskraidins tave bent 9 akimirkoms į obuolių sodą pas senelius kaime.
„Marijos trobelė“ – Šimonių girios pašonėje, Anykščių rajone įsikūręs šeimos verslas. Jie gamina tik tai, ką gaminant spindi akys, bei nesileidžia į jokius kompromisus dėl kokybės. Gamintojai nori skonius, patirtus močiutės trobelėje kažkada vaikystėje, perkelti į XXI amžių ir padaryti madingais. Vertina ryšį su klientais, ekologiškus produktus ir rankų darbą.
Sudedamosios dalys: lietuviški obuoliai 91%, cukrus 9%.
Maistinė vertė (100 g): | |
Energinė vertė | 1372 kJ/323 kcal |
Riebalų | 1.7 g |
Angliavandenių | 76.2 g |
iš jų cukrų | 75.33 g |
Baltymų | 0.8 g |
Druskos | 0.3 g |