„ARENSBAK“ Effervescent yra Danijoje sukurtas putojantis arbatos gėrimas pagamintas naudojant Wuniuzao Longjing žaliąją arbatą. Ši arbata pasižymi subtiliomis džiovintos žolės ir gėlių natomis, kurios puikiai papildo galutinį ARENSBAK Effervescent skonį.
Gaminimo metu naudojama kombuča bazė, o siekiant sukurti šio gėrimo elegantišką skonį, antroje fermentacijoje įterpiami agrastai, persikai ir šiek tiek citrinžolės. Citrinžolės aromatas yra ypač būdingas „ARENSBAK“ Effervescent.
Prieš pilstant šį gėrimą, jis yra brandinamas ąžuole, kad būtų praturtinta jo struktūra ir taninai. Tai yra traški ir gaivi nealkoholinio putojančio vyno alternatyva “Proxy wine”.
Ko tikėtis: Persikai, agrastai ir citrinžolė. Aksomiškai švelnus, bet vis dar traškus su apvaliu, ilgai išliekančiu poskoniu. Smulkūs burbuliukai.
Puikus derinimas: Puikiai tinka kaip aperityvas. Galima derinti su austrėmis, midijomis ar šviežiu sevičė („ceviche“).
Patiekimas: Mėgaukitės atšaldytu, 9-11 laipsnių temperatūroje.
„ARENSBAK“ - tai prekės ženklas gaminantis nealkoholinius putojančios arbatos gėrimus Kopenhagoje, padedant someljė Emilie Øst-Jacobsen ir skonio dizaineriui Bram Kerkhof. Jų bendras tikslas - kurti išties skoningus ir sudėtingus gėrimus be alkoholio, pasitelkiant įvairius skonius bei plečiant skonių ribas dvigubos fermentacijos būdu. Ne tik tradicinis vynas, bet ir arbata, gali būti sudėtingo bei neįtikėtino skonio ir aromato gėrimas. Tuo įsitikinti galėsite patys, paragavę „ARENSBAK“ putojančios arbatos.
Sudedamosios dalys: arbata (vanduo, cukranendrių cukrus, žalia arbata), agrastų tyrė, persikų tyrė, rūgštingumą reguliuojančios medžiagos (vynuogių, pieno, citrinų rūgštys), citrinžolė, kombučos kultūros.
Maistinė ir energetine vertė 100ml: energetinė vertė 62kl/15kCal, riebalai 0g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgųčių 0g), angliavandeniai 3g (iš kurių cukrų 2,7g), baltymai 0g, druskos 0,01g.