Vienas vertingiausių lietuvių kultūrinio paveldo gėrimų, žaliosios arbatos alternatyva, iš naujo atrandama skonio gurmanų ir mokslininkų.
Skoniniu požiūriu vertinama mėgstančių ryškesnį skonį ir kvapą, lyginama su juodąja arbata.
Pasižymi polifenolių, flavanoidų, karotenoidų gausa. Ši arbata yra puikus vitamino C, geležies šaltinis, tinka ir peršalimui kimbant, ir po sunkių ligų stokojant energijos.
Be kofeino, tinka mėgautis tiek ryte, tiek vakare.
Paruošimo būdas: 1 a. šaukštelį arbatos užpilkite 60-80 °C temp. vandeniu, palaikykite 5-7 min. Galima plikyti pakartotinai. Gardu su medumi, citrina. Skanaus!
Gardi meilės sau istorija
Mūsų kultūros dalis – istoriškai prasmingos bekofeinės arbatos ir kavos, tvariai gaminamos iš Lietuvoje subrandintų žiedų, šaknų ir sėklų.
Istorinės šių gėrimų alternatyvos nuo seno gaminamos ir vartojamos mūsų kraštuose, yra daugeliui pažįstamos nuo vaikystės, o dabar eksperimentų dėka įgavusios ir šiuolaikinio skonio.
Autentiškoje Sližių dvaro aplinkoje džiovinama, skrudinama „Dvaro kavų” produkcija kviečia lietuviškomis vaistažolėmis mėgautis gurmaniškai, kurti naujus asmeninius ritualus, atgaivinti ryšį su gamta ir istorija.
BE KOFEINO | VIETINĖ ŽALIAVA IR GAMYBA | SENOJI RECEPTŪRA | RANKŲ DARBO
Sudedamosios dalys: fermentuota siauralapio gauromečio (Epilobium angustifolium) žolė 100 %.