„Dvaro kavos“ Lietuvoje pagaminta kiaulpienių šaknų kava yra be kofeino, todėl tinka visai šeimai. Tai itin gardi ir vertinga įprastos kavos alternatyva, Lietuvoje vartojama nuo seno.
Paprastoji kiaulpienė (Taraxacum officinale) liaudies medicinoje vadinama „gyvybės šaknimi“ ir vartojama, bendrai organizmo savijautai gerinti, aterosklerozės profilaktikai, virškinimui gerinti. Detoksikuojančios, priešuždegiminės savybės palankiai veikia virškinimo sistemą, reguliuoja cukraus lygį.
Kiaulpienių šaknų kava pasižymi teigiamu poveikiu širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksniams: nutukimui, padidėjus cholesterolio kiekiui kraujyje ar esant laisvųjų riebalų rūgščių pertekliui.
Gilaus, saldžiai kartaus skonio, su karamelės, kakavos natomis.
Šviežiai skrudinta ir malta, pagaminta pagal seną receptūrą.
Paruošimas: 1/2 a. šaukštelio kavos į puodelį. Užpilkite ~95 °C vandeniu, išmaišykite ir palaikykite 5-7 min.
Tinka ruošti visų tipų kavinukais ir pusiau automatiniais (nemalančiais) kavos aparatais.
Gardu su mėgstamu pienu, medumi, sviestu ar cinamonu. Skanaus!
Gardi meilės sau istorija
Mūsų kultūros dalis – istoriškai prasmingos bekofeinės arbatos ir kavos, tvariai gaminamos iš Lietuvoje subrandintų žiedų, šaknų ir sėklų.
Istorinės šių gėrimų alternatyvos nuo seno gaminamos ir vartojamos mūsų kraštuose, yra daugeliui pažįstamos nuo vaikystės, o dabar eksperimentų dėka įgavusios ir šiuolaikinio skonio.
Autentiškoje Sližių dvaro aplinkoje džiovinama, skrudinama „Dvaro kavų” produkcija kviečia lietuviškomis vaistažolėmis mėgautis gurmaniškai, kurti naujus asmeninius ritualus, atgaivinti ryšį su gamta ir istorija.
BE KOFEINO | VIETINĖ ŽALIAVA IR GAMYBA | SENOJI RECEPTŪRA | RANKŲ DARBO
Sudedamosios dalys: 100% kiaulpienių (lot. Taraxacum officinale) šaknys.
Maistinė vertė (100 g) – 930 kJ/222 kcal: baltymų <1 g, angliavandenių 65 g, riebalų <1 g.