„Olio Novello“ arba „Olio Nuovo“ – taip italų kalboje vadinamas ankstyvojo derliaus extra virgin alyvuogių aliejus. Šis aliejus spaudžiamas iš pirmojo derliaus, kuris nuimamas dar prieš alyvuogių skynimo sezoną lapkričio mėnesį. Nors jaunos alyvuogės suteikia aliejui mažesnį rūgštingumą bei išlaiko daugiau vertingų maisto medžiagų, iš jų išgaunamas tik nedidelis kiekis aliejaus – dėl to šis aliejus itin vertinamas ir yra brangesnis nei įprasti alyvuogių aliejai.
Šio aliejaus gamybos procesas yra neįprastas. Jaunos alyvuogės kruopščiai nurenkamos rankomis, o iki spaudimo laikomos vos 4 valandas, leidžiant alyvuogėms išlaikyti unikalias savybes ir išgauti išskirtinį alyvuogių aliejų. Skirtingai nei aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus, kuris po spaudimo turi „pastovėti“ mažiausiai mėnesį, kad smulkios minkštimo dalelės lėtai nusistovėtų, „Olio Novello“ aliejuje esančios nuosėdos yra jo kokybės, natūralumo ir šviežumo garantija, todėl rekomenduojama šį aliejų pirkti iškart po derliaus nuėmimo ir gamybos proceso atlikimo.
„Olio Novello“ biologiškai aktyvus alyvuogių aliejus gausus vertingų maisto medžiagų: antioksidantų, vitamino E ir daugiau polifenolių, nei įprastame aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejuje.
Nors daugelis šį aliejų vertina dėl maistinės sudėties, jis taip pat mėgstamas dėl koncentruoto skonio. Šis aliejus pasižymi intensyviu kvapu ir aiškiu kartumo poskoniu. Kaip bebūtų, kaip ir visų aliejų, „Olio Novello“ aliejaus skonis laikui bėgant tampa švelnesnis, o naudingųjų aliejaus savybių mažėja. Pavyzdžiui, extra virgin alyvuogių aliejaus vidutinis galiojimo laikas yra 24 mėnesiai, tuo tarpu „Olio Novello“ vartojimo laikas yra ribotas dėl medžiagų, suteikiančių aliejui skaisčiai žalią spalvą ir drumstumą. Todėl „Olio Novello“ patartina suvartoti per šešis mėnesius, nors po išpilstymo jį galima laikyti mažiausiai 18 mėnesių, jei jis laikomas tamsioje ir vėsioje vietoje.
Tam, kad būtų galima mėgautis tikru skoniu ir naudingomis savybėmis, „Olio Novello“ aliejų rekomenduojama naudoti kuo šviežesnį.
Aukščiausios rūšies ekologiškas extra virgin alyvuogių aliejus „Centonze Novello“ yra šalto spaudimo, išgautas iš rankomis surinktų alyvuogių ir tik mechaniniu būdu. Iš Sicilijos vulkaniniame dirvožemyje užaugusių Nocellara del Belice alyvuogių, aliejus spaudžiamas gamintojo nuosavoje spaudykloje ne vėliau nei per 4 valandas! Extra virgin kategorijos alyvuogių aliejaus gamyboje spaudimo metu kontroliuojama temperatūra nepakyla aukščiau 27 ºC, tad šis aliejus tinka ir žaliavalgiams.
„Centonze Novello“ alyvuogių aliejus pasižymi sodriu skoniu ir yra gausus maistingomis medžiagomis. Tirštas, sodraus aromato, gerai subalansuoto skonio – su vaisių užuominomis ir pikantišku žoliniu poskoniu. Puikiai tinka gardinti visus daržovių, žuvies ar raudonos mėsos patiekalus bei daržovių sriubas. Tikrai patiks alyvuogių aliejaus mėgėjams ir gurmanams!
2024 metų pirmojo derliaus „Centonze Novello" aliejaus jau galite įsigyti ir LIVIN fizinėse arba internetinėje parduotuvėje.
Tai išskirtinis itališkas aliejus – nefiltruotas „Marfuga Novello“, pagamintas Umbrijos regione iš 2024 spalio mėnesio derliaus alyvuogių. Tai riboto leidimo aliejus, užburiantis savo išvaizda bei savybėmis.
Puikiai subalansuotas skonis – jaučiamos šviežios žolinės ir artišokų natos, lengvas kartumas ir subtilus aštrumas. Puikus kokybės rodiklis – tik 0,15 % rūgštingumo ir net 626 mg/kg polifenolių (teigiamas polifenolių poveikis sveikatai pastebimas nuo 250 mg/kg)! Nefiltruotas aliejus puikiai tinka ne tik gurmaniškiems patiekalams, bet ir kasdienei mitybai praturtinti. Tai žaliasis auksas, vertas atsidurti ant kiekvieno stalo!
Svarbu! 2024 metų pirmojo derliaus „Marfuga Novello" aliejaus gali isigyti tik kai kuriose LIVIN fizinėse parduotuvėse. Paspaudus šią nuorodą, gali patikrinti prekės likutį „Rasti parduotuvėje".