Sultingos ir minkštos slyvos puikiai tinka skanauti vietoj deserto, o taip pat praverčia ruošiant įvairiausius patiekalus. Ne sezono metu rinkis ekologiškas džiovintas slyvas be pridėto cukraus.
Švelniai be jokių priedų apdorotos slyvos išsaugo savo skonį bei išlaiko malonią faktūrą. Tokių džiovintų slyvų skoniui netrūks natūralaus saldumo, o taip pat bus išsaugotas subtilus aromatas.
Saujelė džiovintų slyvų greitai numalšins alkį bei poreikį užkąsti „ko nors saldaus“. Slyva yra išties universalus vaisius, todėl ji puikiai tinka ne tik desertams, bet ir įvairiems nesaldiems patiekalams ruošti. Galimybės improvizuoti virtuvėje beveik beribės, nes džiovintos slyvos puikiai dera kepiniuose bei įvairiuose daržovių ar mėsos patiekaluose.
Mėgstantiems slyvas patiks ir iš ekologiškų slyvų paruoštas džemas. Vakuuminio virimo metodu paruošti džemai išsaugo geriausias šviežių vaisių savybes, skonį bei aromatą. Smaližiams turėtų patikti ir vaisių juostelės su slyvomis.