Sėklos yra labai koncentruotas maisto produktas, dėl to tikrai verta jas įtraukti į savo kasdienės mitybos racioną. Sėklų įvairovė tokia didelė, kad išties paprasta atrasti labiausiai atitinkančias Tavo skonį ir poreikius. Jas skanu valgyti tiek vienas, tiek naudoti įvairiausiems patiekalams praturtinti ir pagardinti. Svarbu rinktis aukštos kokybės, ekologiškuose ūkiuose užaugintas sėklas ir nepamiršti jų skanauti saikingai.
Ekologiškos aguonos, saulėgrąžos, moliūgų ir sezamų sėklos puikiai tinka duonai, o taip pat tiek saldiems, tiek nesaldiems kepiniams gardinti. Traiškytais ekologiškais linų sėmenimis ir kanapių sėklų pabarstukais akimirksniu paįvairinsi sumuštinį ar virtas bulves. Įvairios sėklos taip pat puikiai tinka salotoms pagardinti.
Burnotis gali tapti maloniu atradimu tiems, kam rūpi pilnavertė mityba. Ekologiškos burnočių sėklos turi ypač daug skaidulinių medžiagų, taip pat yra puikus baltymų šaltinis.
Ekologiškos aukštos kokybės sėklos turės ne tik geresnes maistines savybes, bet ir sodresnį skonį. Todėl verta atidžiai rinktis ir sėklas, kurios naudojamos kaip prieskoniai. Prieskonių lentynėlėje verta turėti ekologiško kumimo, kalendros, juodgrūdžių bei ožragės sėklų.