Iš visų riešutų pistacijos labiausiai išsiskiria tiek skoniu, tiek gaivia, apetitą žadinančia žalia spalva. Dėl savo subtilaus ir švelnaus skonio pistacijos puikiai dera įvairiausiuose patiekaluose – salotose, troškiniuose ir, žinoma, desertuose.
Siekiant išsaugoti vertingąsias maistines pistacijų savybes geriau jų neperkaitinti bei nepridėti druskos. Itin patogu naudoti lukštentas nesūdytas pistacijas. Saujelė ekologiškuose ūkiuose užaugintų pistacijų gali tapti maistingu užkandžiu, kuris greitai numalšins alkį. Jau paruoštas pistacijas taip pat paprasta naudoti įvairiausiuose patiekaluose – berti į salotas, paįvairinti troškinius, praturtinti košes bei gardinti įvairiausius desertus.
Ieškantiems alternatyvų įprastiems saldumynams, verta išbandyti ekologišką pistacijų kremą. Tai rafinuoto skonio gardėsis, kuris tobulai tinka saldiems užkandžiams bei išskirtinio skonio desertams.
Batonėlis su pistacijomis tikrai pravers praalkus – šis sveikatai palankus užkandis greit suteiks energijos bei soties jausmą. Lepinantis saldumynais, verčiau rinktis aukščiausios kokybės skanėstus. Ekologiškas šokoladas su pistacijomis tikrai nenuvils net itin išrankių smaližių.