Ekologiški užtepai – sveikas užkandis, kuris paįvairins kasdienį valgiaraštį, o taip pat taps ir tikru išsigelbėjimu apsilankius netikėtiems svečiams. Verta prisiminti, kad tokius užtepus labai patogu skanauti iškyloje ar kelionėje. Gardūs ir maistingi užtepai atveria daug erdvės improvizacijoms, ieškant geriausio skonio derinio. Šamo užkandėlę, sūrio, supersėklų ar kitą nesaldų užtepą skanauk su duona, įvairiais trapučiais ar daržovių skiltelėmis. Gurmanišką užkandėlę paruoši per keletą akimirkų.
Tiek maži, tiek dideli smaližiai sunkiai gali atsispirti šokolado kremui. Smaguriavimas bus palankesnis sveikatai, jei pirmenybę teiksi iš ekologiškų produktų pagamintiems šokolado ir riešutų kremams, kurių sudėtyje nėra palmių aliejaus. Nesunku rasti, ką pagardinti ekologišku pieniško šokolado ir lazdynų riešutų kremu, nes jis puikiu desertu pavers net skrudintos duonos riekelę. Riešutų kremai, kaip ir šokoladiniai kremai, puikiai dera su obuolio skiltele, tinka net kokteilių, kepinių, bei kitų desertų gardinimui.