Jei sieki maitintis sveikai, tačiau esi nepataisomas smaližius, rinkis sveikesnes įprasto balto cukraus alternatyvas.
Vienas iš populiariausių neperdirbtų saldiklių mūsų kraštuose yra medus. Tačiau galime pasiūlyti ir įvairesnių balto cukraus pakaitalų.
Nerafinuotas ekologiškas cukranendrių cukrus patiekalams suteiks ne tik saldumo, bet ir išskirtinio aromato bei poskonio. Rudasis cukrus tobulai tinka ne tik arbatai ar kavai saldinti, bet ir saldiems kepiniams. Nedidelis žiupsnelis tamsaus nerafinuoto cukranendrių cukraus suteiks išraiškingesnį skonį ir įvairiems troškiniams, padažams bei kitiems patiekalams. Sparčiai populiarėja ir kokosų cukrus – tai subtilaus aromato cukrus iš kokosų žiedų.
Kanados virtuvė neįsivaizduojama be klevų sirupo. Čia jis naudojamas ne tik desertams, bet ir įvairiems patiekalams. Subtilaus skonio sirupas atras savo vietą ir Jūsų virtuvėje. Klevų sirupą visų pirma išbandyk desertams, kepiniams bei košėms gardinti, o tada jau atrasi, kokios skonio kombinacijos Tau priimtiniausios. Panašiai plačiai galima pritaikyti ir ekologišką agavų sirupą.
Jei cukraus tenka atsisakyti dėl sveikatos būklės, tačiau sintetiniai saldikliai ne prie širdies, atkreipk dėmesį į stevijos produktus, eritritolį ir beržų cukrų, dar vadinamą ksilitoliu.