Makaronai gali būti ruošiami tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Svarbiausia pasirinkti patiekalui tinkamą makaronų ir padažo kombinaciją. Mėgstantiems itališkos virtuvės skonius, siūlome rinktis aukščiausios kokybės itališkus kietųjų kviečių makaronus. Bene svarbiausia taisyklė ruošiant šiuos makaronus ‒ šiukštu jų nepervirti. Al dente išvirtus makaronus ruošk su mėgstamu padažu.
Ieškančius naujų skonių bei mėgstančius eksperimentuoti kviečiame išbandyti mažiau įprastus makaronus be glitimo, pagamintus iš įvairiausių sudedamųjų dalių. Speltų makaronai ‒ teikiantiems pirmenybę senoviniams kviečiams. Ryžių makaronai plačiai naudojami Azijos virtuvės patiekaluose.
Ekologiški juodųjų bei rudųjų ryžių makaronai atvers dar didesnes galimybes improvizuoti egzotiškų patiekalų tema. Žaliųjų žirnelių, grikių, raudonųjų lęšių ar avinžirnių makaronai net kasdienei vakarienei suteiks išskirtinumo. Taip pat kviečiame atrasti makaronus, sukurtus iš netikėtų sudėtinių dalių kombinacijos, pavyzdžiui, kukurūzų, ryžių, grikių ir bolivinių balandų arba saldžiųjų bulvių ir grikių.