Soros arba sorų kruopos išsyk patraukia dėmesį savo ryškiai geltona spalva. Šių kruopų košę verta valgyti tikrai ne vien dėl apetitą žadinančios spalvos, bet ir dėl išskirtinės maistinės vertės. Dar senovės Kinijoje augintos soros vėl sparčiai populiarėja, nes tai puikus pasirinkimas norint savo racioną paįvairinti maistingomis kruopomis.
Gardžią košę išvirsite tiek iš sorų kruopų, tiek iš sorų dribsnių. Tiesa skirsis košės paruošimo laikas bei tekstūra. Biodinaminių pilno grūdo sorų dribsnių košė tobulai tinka pusryčiams, nes juos tereikia užpilti karštu vandeniu ir palikti uždengtus 10 minučių. Pridėkite mėgstamų priedų – sezoninių vaisių, sėklų, medaus, riešutų sviesto ar kitų pagardų ir maistingi pusryčiai jau ant stalo!
Auksinių sorų kruopos gali būti naudojamos ne tik košėms, bet ir sriuboms sutirštinti, taip pat ruošiant desertus ar sausus pusryčius. Drąsiai eksperimentuokite virtuvėje ir atraskite Jūsų šeimai tinkamiausius receptus su soromis. Pasirinkę ekologiškas sorų kruopas, būsite tikri, kad ant šeimos stalo dedate maistingą ir sveikatai palankų valgį.