Bolivinė balanda (kynva) greitai pritampa prie kasdienio subalansuoto maisto raciono. Šios kruopos turi daug skaidulinių medžiagų, taip pat jos yra puikus augalinių baltymų šaltinis. Verta prisiminti, kad bolivinėje balandoje esantis amino rūgščių rinkinys yra puikiai subalansuotas žmogaus poreikiams.
Bolivinę balandą įtraukti į savo valgiaraštį verta ir dėl jos malonaus skonio bei itin plačių paruošimo galimybių. Iš kitų kruopų jos išsiskiria švelniai riešutiniu skoniu bei apetitą žadinančiu traškumu. Ne mažiau prie šios kultūros populiarumo prisideda plačios panaudojimo galimybės, nes bolivinė balanda tinka tiek šaltiems, tiek karštiems patiekalams ruošti. Greitai pagaminsite puikaus skonio košę ar garnyrą. Taip pat šiomis kruopomis paprasta praturtinti ir sutirštinti sriubas bei troškinius.
Šaltos virtos bolivinės balandos puikiai tinka salotoms ruošti. Iš kynvos gaminami ir makaronai bei miltai. Ekologiškos bolivinės balandos yra tinkamos daiginimui. Valgiaraščio paįvairinimui išbandykite ne tik populiariausią baltos spalvos bolivinę balandą, bet taip pat ir raudoną ar trispalvę.