Lęšiai, kaip ir daugelis ankštinių kultūrų, yra puikus skaidulinių medžiagų šaltinis, taip pat išsiskiria ir augalinių baltymų gausa. Be to, lęšiuose nėra glitimo, jie turi mažai cukrų ir riebalų.
Ne mažiau svarbus argumentas įtraukti lęšius į savo mitybos racioną yra puikus jų skonis ir lengvas paruošimas. Lęšių skonis skiriasi priklausomai nuo jų rūšies. Bene populiariausi yra švelnaus skonio žalieji lęšiai. Jie puikiai tinka troškiniams, košėms bei sriuboms gaminti. Raudonieji lęšiai ne tik sutirštins sriubas ar troškinius, bet ir suteiks apetitą žadinančią spalvą. Skaldyti raudonieji lęšiai tobulai tinka moliūgų bei kitoms trintoms sriuboms, kurioms suteikia daugiau maistingumo ir malonią faktūrą. Raudonuosius lęšius galite maišyti ir su ryžiais – toks garnyras pasižymės švelniu skoniu ir puikiai atrodys. Patiekalai su juodaisiais lęšiais išsiskiria originalia spalva.
Kiekviena lęšių rūšis turi skirtingą virimo laiką. Šią informaciją rasite ant pakuotės. Taip pat ant pakuotės ieškokite informacijos, ar pasirinkti lęšiai tinkami daiginimui.