Avinžirniai pamažu tampa tokia pat įprasta ankštine kultūra, kaip ir žirneliai ar pupelės. Juos pamėgti iš ties paprasta, nes tai labai vertingas augalinių baltymų šaltinis.
Avinžirniai yra sotus produktas, kuris puikiai tinka troškiniams, sriuboms, salotoms ir kitiems patiekalams. Jie yra svarbiausias humuso bei falafelių ingredientas.
Avinžirnius galite išsivirti patys arba įsigyti jau paruoštus valgymui. Dažnas vartotojas pirmenybę teikia pastariesiems, nes avinžirnių išvirimas yra gana ilgas procesas. Rekomenduojama prieš verdant avinžirnius pamirkyti vandenyje mažiausiai 12 valandų, išmirkytus užpilti šviežiu vandeniu ir virti 40-50 min. Nors procesas atrodo ilgas, tačiau skonis tikrai nenuvils – pasitaisę humuso iš šviežiai virtų avinžinrnių, išsyk pajusite skonio skirtumą.
Jei renkatės konservuotus avinžirnius, pirmenybę teikite produktui be pridėto cukraus. Atidarius pakuotę laikykite šaldytuve ir suvartokite per keletą dienų.