Platus kruopų bei grūdų pasirinkimas atveria neribotas galimybes eksperimentuoti virtuvėje net neieškant naujų receptų. Pamėgtos sriubos, salotos, garnyrai, troškiniai ir kiti patiekalai atsiskleis naujais skoniais juos paįvairinus vis kitomis kruopomis. Naujų skonių atrasi įprastus grikius pakeitęs ekologiškomis nekepintomis grikių kruopomis arba džiovintais daigintais grikiais. Įprastai pusryčiams verdamos avižų ar miežinės kruopos gali būti pakeistos per naktį mirkytais ekologiškais avižų grūdais. Pusryčių košių racioną taip pat gali papildyti auksinių sorų ar kukurūzų kruopos.
Skirtingos ryžių rūšys pasižymi skirtingu skoniu bei aromatu. Bolivinė balanda (kynva) jau daugeliui pažįstama kaip maistingos ir itin gardžios kruopos. Metas atrasti ir raudonąją bei trispalvę bolivinę balandą. Perlinės kruopos puikiai tinka pamėgtoms sriuboms bei garnyrams ruošti. Kai stinga laiko maisto gaminimui – prisimink bulgur kruopas, kurias paruoši greitai ir paprastai.
Visada verta rinktis pilno grūdo kruopas, kuriose išsaugota daugiau vertingų maistinių medžiagų. Ekologiški kviečiai ir kiti grūdai puikiai tinka daiginti, virti, malti bei dėti į kepinius.