Natūraliai fermentuotas arbatos gėrimas kombučia turi išties platų fanų ratą. Klausimą „ar mėgsti kombučią?“ jau senokai pakeitė pasidomėjimas „kokio skonio kombučia yra tavo mėgstamiausia?“.
Pagal tradicinį Azijos receptą iš kombučios arbatos grybo ruošiamas gėrimas gali būti fermentuojamas naudojant žaliąją arbatą, aromatingas žoleles ar sultis. Priklausomai nuo ingredientų bei fermentacijos lygio išgaunama plati kombučios skonių paletė. Vienas populiariausių derinių, ko gero, yra kombučia su imbieru ir citrina, mat užtikrina tobulą balansą tarp gaivumo ir lengvo aštrumo. Pasiflorai, ananasai, vyšnios, obuoliai, ciberžolė ir kiti natūralūs ingredientai leidžia sukurti įsimintinas skonio kompozicijas.
Ekologiško nepasterizuoto kombučios gėrimo skonis gali varijuoti nuo vaisinio lengvumo iki intensyvaus skonio, primenančio elegantišką raudoną vyną. Taigi, lengva rasti kombučios, kuri puikiai tiks norint atsigaivinti, o taip pat tokių kombučios gėrimų, kurie taps mėgstama nealkoholine baltojo ar raudonojo vyno alternatyva. Šventinį stalą papuoš taurus, putojantis, fermentuotos arbatos gėrimas, primenantis šampaną.