Kokybiškas šalto spaudimo alyvuogių aliejus suteiks išskirtinio skonio ir aromato įvairiausiems patiekalams. Vieni svarbiausių kokybiško alyvuogių aliejaus rodiklių yra spaudimo būdas ir rūgštingumas. Svarbu, kad aliejus būtų išspaustas mechaniniu būdu, praėjus kuo trumpesniam laikui nuo alyvuogių surinkimo. Aukščiausios rūšies arba ypač tyro (extra virgin) alyvuogių aliejaus maksimalus leistinas rūgštingumas yra 0.8%. Tiesa, itin aukštos kokybės aliejaus rūgštingumas bus gerokai žemesnis už privalomą normą – mažesnis nei 0.3%.
Į alyvuogių aliejaus subtilybes besigilinantiems gurmanams, be abejo, informacijos apie produkto savybes ir skonį suteiks alyvuogių veislė, augimo regionas ir kiti subtilesni niuansai. Mūsų siūlomi puikūs „La Molazza“ aliejai atkeliavo iš Pietų Italijos Kalabrijos regiono. „Centonze“ alyvuogių aliejus išgautas iš Sicilijos vulkaniniame dirvožemyje užaugusių alyvmedžių vaisių.
Verta atminti, kad alyvuogių aliejuje dominuoja mono-nesočiosios riebalų rūgštys, todėl visas naudingas savybes išsaugosite naudodami ne kaitintą – apšlakstydami salotas, gardindami košes, sriubas ir kitą jau paruoštą maistą. Alyvuogių aliejus taip pat gali būti naudojamas troškinimui bei trumpam kepimui neaukštoje temperatūroje.