Džiovinti abrikosai yra daugelio mėgstamas gardus ir maistingas užkandis. Šie džiovinti vaisiai nepriekaištingai dera įvairiuose kepiniuose bei desertuose, o taip pat ir nesaldžiuose patiekaluose.
Abrikosuose yra daug skaidulinių medžiagų, be to, jie gali tapti natūraliu kalio ir vario šaltiniu. Kalis yra svarbus palaikant normalią nervų sistemos veiklą. Varis dalyvauja organizme pernešant geležį.
Ekologiški džiovinti abrikosai be pridėto cukraus maloniai nustebins puikiu skoniu bei subalansuotu minkštumu. Ne mažiau svarbu ir tai, kad ekologiniuose ūkiuose užaugintuose vaisiuose nėra pesticidų, herbicidų ir kitų chemikalų pėdsakų. Džiovinant vaisius jie apdorojami švelniai, nenaudojant jokių cheminių priedų. Būtent todėl ekologiškų džiovintų abrikosų bei kitų vaisių gali drąsiai siūlyti vaikams kaip skanų ir vertingą užkandį.