Jūros produktai yra itin svarbūs siekiant subalansuoti mitybą bei užtikrinti pakankamą raciono įvairovę. Nekyla abejonių dėl iškirtinės jūros dumblių maistinės vertės, tačiau mūsų krašte šis produktas vis dar ieško savo vietos kasdieniame racione. Jūros daržovėmis vadinami dumbliai turi išskirtinai daug jodo, o taip pat yra puikus skaidulinių medžiagų ir augalinių baltymų šaltinis.
Bene populiariausia jūros daržovių rūšis yra nori. Iš šių dumblių pagaminti lakštai naudojami sušių gamyboje. Unikali jų savybė yra penktuoju skoniu vadinamas umami, kuris išryškina kitus skonius. Dėl to nori tobulai tinka kitų patiekalų gardinimui.
Verta paskanauti ir kitų jūrų daržovių bei išsirinkti savo mėgstamiausią. Tamsios spalvos arame siauros jūros daržovių juostelės puikiai atrodo salotose. Atlanto jūros daržovės dulse galima skrudinti, kepti bei naudoti kaip garnyrą. Daugelis jūros daržovių yra džiovintos, todėl prieš jas naudojant reikia kurį laiką pamirkyti. Įsigijus jau vartojimui paruoštą jūros daržovių mišinį, gardžias salotas pasiruošk per keletą minučių.