Tofu sūris gaminamas iš sojos pupelių. Šis veganiškas maisto produktas, kaip ir kiti sojos gaminiai, yra puikus augalinių baltymų šaltinis. Tofu visai neturi gyvūninės kilmės riebalų, todėl tinka vegetarams, veganams bei netoleruojantiems laktozės ar vengiantiems cholesterolio.
Ypač gausiai tofu naudojamas Rytų šalių virtuvėse. Neutralaus skonio sūris sugeria padažų, sriubų, troškinių bei marinatų skonį. Dėl labai plačių panaudojimo galimybių tofu sūris tobulai tinka improvizacijoms virtuvėje. Jį galima kepti, dėti į sriubas ir troškinius, gardinti salotas, ruošti saldžius ir pikantiškus kremus bei naudoti kaip užtepą.
Mitybą paįvairinkite ir kitais, valgymui jau paruoštais tofu produktais. Troškinti tofu gabalėliai gali tapti maistingu užkandžiu arba gardžiu salotų, troškinių bei keptų daržovių priedu. Paruoštas valgymui yra ir šilkinis tofu. Šis produktas išsiskiria savo švelnia konsistencija.
Siekdami išsirinkti sveikatai palankiausią tofu, pirmenybę teikite sūriui, kuris pagamintas iš sertifikuotose ekologiniuose ūkiuose užaugintų sojos pupelių – taip būsite tikri, kad soja nėra genetiškai modifikuota. Atidarius pakuotę, tofu reikia laikyti šaldytuve ir suvartoti per keletą dienų.