Kepimui ir gruzdinimui rinkitės tik tokį aliejų, kuris yra atsparus aukštai temperatūrai. Ekologiškas šalto spaudimo saulėgrąžų aliejus – vienas geriausių pasirinkimų kepimui ir gruzdinimui. Svarbu žinoti, kad atsparus aukštai temperatūrai atsparus tik iš specialios saulėgrąžų rūšies išspaustas aliejus. Toks aliejus net užkaitinus iki aukštos temperatūros nerūksta, jame nesusidaro sveikatai nepalankių junginių.
Šalto spaudimo saulėgrąžų aliejuje yra didelis kiekis oleino rūgšties. Be to, saulėgrąžų aliejuje yra daug mononesočiųjų riebiųjų rūgščių bei vitamino E, kuris apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
Pagal savo skonį rinkis išraiškingo skonio nerafinuotą saulėgrąžų aliejų arba neutralaus skonio kepimo aliejų. Nerafinuotas ir nedezodoruotas saulėgrąžų aliejus turės charakteringą aromatą bei skonį. Ieškančiam kepimui tinkamo neutralaus skonio aliejaus, puikiai tiks specifinio aromato ir skonio neturintis saulėgrąžų aliejus. Pagal specialią technologiją apdorojant vandens garais iš saulėgrąžų aliejaus pašalinamas jo aromatas bei skonio savybės, tačiau išsaugoma maistinė vertė.