Ghee sviestas – vienas geriausių pasirinkimų kepimui ir gruzdinimui. Iš Indijos kilęs Ghee sviestas yra plačiai naudojamas ajurvedoje. Beje, mūsų kraštuose jis taip pat žinotas nuo seno ir vadinamas lydytu sviestu.
Ghee sviestas išgaunamas iš sviesto, jį kaitinant ant silpnos ugnies. Išgaravus vandeniui lieka skaidrūs, aukso geltonumo riebalai, kurie pasižymi puikiu skoniu bei atsparumu aukštai temperatūrai.
Lydytas sviestas idealiai tinka apkepinimui, troškinimui, kepimui bei gruzdinimui, mat užkaitintas išsaugo savo maistinę vertę, be to, neputoja ir nerūksta. Ne mažiau svarbu, kad net ir pasiekus aukštą temperatūrą (iki 250°C) nesusidaro transriebalai ir kitos kenksmingos medžiagos.
Ant ghee sviesto keptas maistas bus ne tik sveikatai palankesnis, bet ir itin gardus. Šiems riebalams būdingas saldokas skonis su švelniu riešutų poskoniu. Malonaus aromato bei skonio įgaus ir kepamas maistas.
Verta išbandyti ir kepimui skirtą ekologišką aliejų su lydytu sviestu, kuris tinka kepti daržoves, bulves, lietinius blynus, žuvį ir kitus patiekalus.