Obuolių actas (dar vadinamas obuolių sidro actu) suteiks malonų skonį salotų padažui, taip pat puikiai tiks išraiškingo skonio marinatams.
Obuolių acto maistinėms savybėms bei skonio subtilybėms lemiamos reikšmės turi tai, iš kokių obuolių jis pagamintas. Išskirtinės kokybės actas gaminamas iš ekologiškų, šaltai spaustų obuolių sulčių. Produkto nekaitinant ir nepasterizuojant bei palaikant natūralią fermentaciją išsaugomi vertingieji fermentai, o taip pat išskirtinis skonis bei aromatas.
Neskaidrintas (nefiltruotas) obuolių sidro actas būna kiek drumstos spalvos, gali turėti nuosėdų, tačiau tai yra ne trūkumas, o kaip tik produkto privalumas. Nepasterizuotame obuolių acte nesustoja fermentacijos procesas, todėl pradarius butelį, drumzlių gali netgi padaugėti. Svarbu prisiminti, kad tai yra ne gedimo, o kaip tik išskirtinės acto kokybės požymis.
Šlakelis sodraus aromato ir gaivaus skonio ekologiško obuolių acto pagardins mėgstamas salotas, padažus bei užpilus.