Šlakelis aukštos kokybės acto suteiks rafinuoto skonio salotoms, padažams, o taip pat praturtins marinatų ir užpilų aromatą. Acto maistinės savybės bei skonio subtilumas priklauso nuo produktų, iš kurių jis gaminamas. Žinoma, reikšmės turi ir ilgą laiką tobulinta technologija.
Visam pasauliui puikiai pažįstamas išskirtinis balzaminis Modenos actas išsiskiria savo tiršta tekstūra bei sodria tamsia spalva. Ne mažiau unikalus šio acto skonis – jame persipina saldūs vaisiški poskoniai ir maloni vynuogių rūgštelė. Dėl savo skonio gilumo bei rafinuotumo Modenos balzaminis actas tinka ne tik salotoms, padažams bei marinatams gardinti, bet ir gurmaniškiems saldiesiems patiekalams.
Ekologiškas obuolių sidro actas pasižymi gaiviu aromatu. Iš ekologiškų, šaltai spaustų obuolių sulčių gaminamas aukštos kokybės actas nekaitinamas ir nepasterizuojamas. Taip užtikrinama natūrali fermentacija, kurios dėka išsaugoma daugiau vertingų savybių bei išgaunamas gilesnis ir subtilesnis skonis bei aromatas. Verta prisiminti, kad nepasterizuotame obuolių acte nesustoja fermentacijos procesas, todėl acto butelyje paprastai būna drumzlių. Šios drumzlės yra aukštos produkto kokybės, o ne gedimo požymis.