Ekologiški linų sėmenys praturtins Tavo mitybą ir suteiks malonų skonį įvairiems patiekalams. Pagal savo mitybos įpročius bei skonį rinkis įprastus neapdorotus arba traiškytus linų sėmenis. Ekologiniuose ūkiuose užauginti linų sėmenys turi itin daug Omega-3 riebalų rūgščių. Šios medžiagos geriau pasisavinamos iš traiškytų sėklyčių.
Suvartojęs bent 10 gramų smulkintų linų sėmenų, gausi pakankamą kiekį alfa-linoleno rūgščių, kurios itin svarbios palaikant reikiamą cholesterolio kiekį kraujyje. Glitimo netoleruojantiems žmonėms derėtų rinktis „Bauck Hof“ auksinių linų sėmenis, kurie yra susmulkinami gamintojo malūne beglitiminėje aplinkoje.
Žiupsneliu smulkintų sėmenų gali gardinti įvairius patiekalus bei desertus: salotas, sausus pusryčius, sriubas, jogurtą, kepinius ir kitus patiekalus.
Dar daugiau galimybių eksperimentuoti virtuvėje suteiks linų sėmenų miltai. Ekologiški linų sėmenų miltai gali būti naudojami kepiniams, o taip pat tinka padažams sutirštinti bei gėrimams praturtinti. Į tešlą rekomenduojama įmaišyti 10-20% linų sėmenų miltų. Verta atsiminti, kad šie miltai sugeria daug vandens, todėl naudoki didesnį kiekį skysčių, nei nurodyta kepinių receptuose.