Miltiniai patiekalai bus ženkliai sveikesni, jei juos ruošiant pirmenybę teiksite pilno grūdo miltams. Ne paslaptis, kad patys balčiausi ir švariausi miltai, anaiptol, nėra maistingiausi. Nenusijojus vertingo grūdo dalių miltuose išlieka ženkliai didesnis kiekis mineralų, vitaminų ir skaidulinių medžiagų. Namuose kepta duona, bandelės, pyragai, sausainiai ir kiti kepiniai turės daugiau vertingų medžiagų, jei juos ruošiant bent dalį įprastai naudojamų miltų pakeisite pilno grūdo biodinaminiais kviečių arba speltų miltais. Beje, naudojant speltų miltus geriau rinktis jiems pritaikytus receptus, nes jų kepimo ir virimo savybės kiek skiriasi nuo įprastų kvietinių miltų. Jei nepasitikite savo kulinariniais gabumais, būtinai išbandykite duonos ruošinį su pilno grūdo miltais.
Mėgstantiems makaronų patiekalus siūlome į sveikatai palankų valgiaraštį įtraukti maistingesnius makaronus iš pilno grūdo kvietinių arba ryžių miltų. Tokie makaronai ne tik maistingesni, bet ir suteiks sotumo jausmą ilgesniam laikui.
Verdant košes taip pat verčiau rinkitės pilno grūdo kruopas ir dribsnius. Ekologiški pilno grūdo avižų dribsniai praturtins Jūsų pusryčių meniu. Nuolat skubantiems verta turėti greitai paruošiamų pilno grūdo košių.