Ekologiški graikiniai riešutai yra gardus, vertingas ir sveikas užkandis, kurio verta visada turėti su savimi. Kaip tik todėl apdairu pirmenybę teikti lengvai pakartotinai užsidarančiai ir atsidarančiai pakuotei. Jei vienų graikinių riešutų skonis kiek per intensyvus, rinkis riešutų mišinius.
Graikiniai riešutai yra puikus skaidulinių medžiagų šaltinis. Graikinius riešutus derėtų valgyti su luobele, nes joje yra didžioji dalis maistinių medžiagų.
Sodrus graikinių riešutų skonis puikiai įsilieja į kepinių, desertų, salotų bei kitų patiekalų skonių kompozicijas. Vienas iš tobulų derinių, kuris niekada nenuvilia yra graikiniai riešutai, burokėliai ir ožkos sūris.
Graikinius, kaip ir kitus riešutus, geriausia skanauti nesaldintus ir nesūdytus, o tik švelniai skrudintus. Kadangi riešutai yra itin koncentruotas maistas, svarbu jais mėgautis saikingai.