Peruvinė pipirnė (maca) – tai šakniavaisis, kilęs iš Peru Andų kalnų. Skirta mitybos racionui praturtinti. Yra puikus skaidulinių medžiagų ir baltymų šaltinis. Turi mažai druskos. Tinka žaliavalgiams.
Miltelius galima barstyti ant sausų pusryčių, dėti į kokteilius, kepinius (iki 20% miltų keisti peruvinės pipirnės milteliais), naudoti įvairiems žaliavalgiškiems patiekalams. Rekomenduojama vartoti iki 3 g (1-2 v. š.) per dieną.
Maca (lot. Lepidium meyenii) – peruvinė pipirnė, natūraliai auganti centrinėje Andų dalyje. Milteliai – džiovinta peruvinės pipirnės šaknis. Peruvinės pipirnės šaknys jau daugiau nei 2000 metų vartojamos maistui ir liaudies medicinoje. Šis augalas auga aukštai kalnuose (aukščiau nei 3500 metrų virš jūros lygio) nederlingoje akmenuotoje dirvoje, gali pakęsti iki -10°C. Vienintelis valgomas augalas augantis tokiame aukštyje. Vietinių gyventojų naudojamas kasdien kaip energijos šaltinis. Bandyta auginti ir kitokiame klimate bei dirvoje, tačiau iškilo abejonių, ar kitur užauginti peruvinės pipirnės šakniagumbiai turi tas pačias savybes, nes nesusiformuoja šakniastiebio dalis.
Peru Junin regione maca valgoma dideliais kiekiais – šviežia su mėsa, kepama ant karštų akmenų, džiovinta verdama piene, gaminamas fermentuotas gėrimas „maca chica“, džiovinta šaknis malama į miltus, kurie dedami į kepinius.
„Raw Organic Food“ – Nyderlandų prekės ženklas. Gamina aukštos kokybės grynus produktus, geriausią, ką gali pasiūlyti motina gamta.
Sudedamosios dalys: ekologiška peruvinė pipirnė (maca). Sudėtyje gali būti glitimo, žemės riešutų, kitų riešutų ir sezamų pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 1341 kJ/318 kcal: riebalų 0 g (iš jų sočiųjų 0 g), angliavandenių 55 g (iš jų cukrų 29 g), skaidulinių medžiagų 21 g, baltymų 14 g, druskos 0.05 g.