Risotto su smidrais ir šafranu

Risotto su smidrais ir šafranu

Risotto su smidrais ir šafranu

5 porcijoms reikės:

  • 1 ryšulėlio smidrų
  • 800 ml daržovių sultinio
  • 100 g sviesto
  • 1 svogūno
  • 1 g šafrano
  • 400 g risotto ryžių (Arborio arba Carnaroli)
  • 100 ml balto vyno
  • 100g tarkuoto parmezano

 

GAMINIMAS:

 

  1. 1. Nuo šparagų stiebų nupjauk sumedėjusius galus ir įdėk į puodą su sultiniu. Sultinį virk ant mažos ugnies. Šparagų žiedus įdėk į sultinį apavirti 1 minutei, išimk su kiaurasamčiu ir atidėk juos į šalį. Likusius šparagų stiebus supjaustyk apskritimais.

  2. 2. Pusę reikiamo kiekio sviesto įkaitink plačioje keptuvėje. Švelniai apkepink svogūnus apie 5 minutes, kol suminkštės. Suberk susmulkintus šparagų stiebus ir pakepink dar 2 minutes. Suberk ryžius ir nuolat maišyk kelias minutes, kol pasidarys pusiau skaidrūs ir pasigirs šnypščiantis garsas.
  3. 3. Supilk vyną ir leisk alkoholiui išgaruoti. Sumažink ugnį iki lengvo troškinimo. Supilk sultinį, po samtį, maišyk, kol jis susigers, maždaug 15 min. Taip pat atskiroje stiklinėje su karštu vandeniu suberk šafraną, leisk jam atsiskleisti, kol vanduo pasidarys ryškiai geltonas. Supilk jį ant ryžių.
  4. 4. Paragauk ryžius – jie turėtų būti al dente (kietoki). Įmaišyk šparagų žiedus ir visą likusį sultinį. Pavirk dar 1 ar 2 minutes. Nukelk nuo ugnies ir sudėk likusį sviestą ir didžiąja dalį parmezano. Uždenk ir palik kelioms minutėms, kad nusistovėtų.
  5. 5. Risotto gerai išmaišyk, kad sviestas ir sūris išsilydytų, patiek dar karštą su likusiu tarkuotu parmezanu.

Recepto autorius: Gian Luca Demarko.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui